Opak věčnosti

★★★★☆
Autor: Justin A. Reynolds
Nakladatelství: CooBoo 

Když se Jack a Kate potkají na párty, spojí je sdílená láska k ovocným lupínkům a oblíbeným filmům. Jackovi je jasné, že se do téhle holky zamiloval – a to až po uši. Brzy už ji seznámí se svými nejlepšími kamarády Jillian a Frannym a Kate si je získá stejně snadno jako jeho. Jackova „skoro“ kletba byla konečně zlomena!
Ale jejich láska je… komplikovaná. Žijí totiž šťastně až navěky… ale jen skoro. Protože Kate zemře. A tím by měl jejich příběh skončit. Jenže Kateina smrt vrátí Jacka zase na začátek, do chvíle, kdy se poprvé setkali. A Kate je zpátky. Krásná a rozzářená. Zdravá, šťastná a okouzlující, tak jako vždycky. Jack si není jistý, jestli se náhodou nezbláznil. Ale jestli existuje šance, že by mohl Kateině smrti zabránit, rozhodně se jí nevzdá. I kdyby to mělo znamenat, že musí začít věřit na cestování časem.
Brzy však zjistí, že jeho činy mají následky. A když se jedno z jeho rozhodnutí stane pro někoho blízkého smrtelným, musí přijít na to, co je ochotný udělat – a obětovat – aby zachránil lidi, které má rád.

Já sama patřím mezi příznivce příběhů, ve kterých se cestuje v čase, a tak mě kniha zaujala, už když jsem ji viděla na Instagramu nakladatelství CooBoo. Kniha se mi líbila, ale asi ji stejně jako hlavního hrdinu postihla kletba nekonečných „skoro“. Příběh byl skoro originální, způsob psaní skoro příjemný a kniha ode mě dostala skoro pět hvězdiček. Skoro. 

Kniha jako celek byla pěkná, nicméně se mi příliš nelíbil stále se opakující děj, když se Jack vracel znovu do minulosti.
Naopak se mi líbil ten pocit, co jsem po přečtení knihy měla, a který byl v hodnocení stěžejní.

Čtenář si totiž uvědomí, že i malé činy se můžou promítnout na naší budoucnosti, a že každý náš krok může přivodit změnu na časové ose nás i okolního světa.
Kniha zároveň poukazuje na to, že nevadí, když náš život bude jen skoro úžasný, abychom si ho užili. Stačí, když si budeme vážit každého okamžiku. 

Chtěli byste umět cestovat v čase a napravit věci, které se stali? I s rizikem nenávratných změn? Napište mi do komentářů. Za jakékoliv odezvy budu vděčná. ♡


Komentáře

Okomentovat