Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení

★★★★☆
Autor: Holly Black, Ally Carter, Matt de la Peña, Gayle Forman, Jenn Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Stephanie Perkins, Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White
Nakladatelství: CooBoo 

Jestli máte rádi vánoční příběhy, vánoční filmy, vánoční pořady v televizi a speciální vánoční díly vašich oblíbených seriálů a především, jestli máte vánoční antologie, pak se do téhle knížky rozhodně zamilujete. Dárek z lásky sepsalo dvanáct těch nejlepších autorů young adult knih a jejich redaktorkou se stala Stephanie Perkinsová, jejíž příběhy o Anně a dalších už dávno znáte. Takže se uvelebte někde, kde máte pohodlí, teď na vás čeká dvanáct důvodů, proč za dlouhých zimních večerů zůstat doma a zamilovat se nad stránky příběhů.

Tuto knížku jsem si zasloužila za pololetní vysvědčení od svých rodičů (moc děkuju!) a rozhodla jsem se ji přečíst přednostně. 
Do zimy a Vánoc jste se měli možnost naladit už u předchozí recenze na knihu Sněží, sněží... a u knížek tématicky laděných na toto období ještě zůstaneme. A že si ho zde člověk užije vrchovatě. 
Povídky, jak už název napovídá, jsou zasazeny do zimního prostředí. Odehrávají se o Vánocích, o svátku Yule, při bujarých oslavách Silvestra a dokonce i v tak trochu tajemných světech fantazie. 

Design knížky jsem si absolutně zamilovala. Kniha se totiž nepyšní jen povedenou obálkou, ale i růžovou ořízkou a zdobenými stránkami. No prostě pastva pro oči. 

Jako asi v každé povídkové knize, se zde našly příběhy průměrné, nadprůměrné a bohužel i podprůměrné. Většina mě ale mile překvapila. 

O půlnocích - Rainbow Rowell
★★★★★
Hezké, milé, plně dostačující. ♡

Dáma a liška - Kelly Link
★★☆☆☆
Dost chabý pokus o tajemnou zápletku, ale nebylo to nejhorší. 

Andílci ve sněhu - Matt de la Peña
★★★★☆
Hezké, ale něco tomu chybělo. 

Najdeš mě podle polárky - Jenny Han
★★★★☆
Pěkné, ale v knize byly povedenější. 

To je Yulský zázrak, Charlie Browne - Stephanie Perkins
★★★★★
Tak tohle bylo něco. ♡

Váš záskok za Santu - David Levithan
★★★☆☆
Milé, ale zápletkou mě povídka nijak nenadchla. 

Krampuslauf - Holly Black
★☆☆☆☆
A tohle má být jako co? 

Cos to sakra provedla, Sophie Rothová? - Gayle Forman
★★★★★
Kéž by byla povídka delší. ♡

Kyblíky s pivem a jezulátko - Myra McEntire
★★★☆☆
Hezký progres hlavní postavy, ale jinak nic zvláštního.

Vítejte ve Vánocích, CA - Kiersten White
★★★★★
Júúúú! ♡ (dosti výstižné) 

Betlémská hvězda - Ally Carter
★★★★★
Trochu vyhrocený konec, ale jinak paráda. ♡

Dívka, která probudila snílka - Laini Taylor
★☆☆☆☆
Díky Bohu, že to nemělo víc stran! 

Ze všech těch hvězdiček jsem vypočítala aritmetický průměr pro celou knihu a zaokrouhleně vyšly krásné čtyři hvězdičky. Díky knížce jsem objevila spousty nových skvělých autorů a i těch, od kterých si zcela určitě nic dalšího nepřečtu. Jako celek ale byla kniha velmi pěkným a odpočinkovým čtením, ke kterému se určitě někdy vrátím.

Máte doma nějakou knihu s barevnou ořízkou? Líbí se Vám víc, než knížky s klasickou bílou? Napište mi do komentářů. Za jakékoliv odezvy budu vděčná. 


Komentáře

  1. Kdyby to nebyly autoři píšící YA literaturu, tak do knihy určitě jdu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat