Kudy ke hvězdám

★★★★★
Autor: Jenn Bennett 
Nakladatelství: CooBoo

Jen lesy, hvězdy... a kluk, který jí zlomil srdce. Od loňského školního plesu se bývalí nejlepší kamarádi / teď úhlavní nepřátelé Zorie a Lennon snaží jeden druhému vyhýbat ze všech sil. Ale když se kempování s partou kamarádů tak trochu nepovede, ocitnou se uprostřed divočiny. Sami. Spolu. Co by se mohlo pokazit? Zatímco se ti dva noří hlouběji a hlouběji do severokalifornské divočiny, vyplouvají na povrch křivdy, chyby, tajemství i skrývané pocity. Kouzlo třpytivé noční oblohy a vůně lesů je silné, ale může mít tohle putování vůbec dobrý konec?

Spousta lidí říká, že Na jedné vlně je fajn, ale Kudy ke hvězdám je ještě mnohem lepší. Já můžu jedině souhlasit. Tahle knížka předčila všechna má očekávání a poskytla mi skvělých několik hodin čtení, během kterých jsem se ztratila v krásách kalifornské přírody a odpočinula si. 😌 Navíc ta obálka a mapy?! 😍

Zármutek je záludný. Někdy máš pocit, že už ses přes něco dostala, ale jenom si to nalháváš. Pokud se tomu nepostavíš čelem, zármutek bude vždycky číhat někde za rohem a tiše pojídat nepatrné části tvého života. A ty si ani nevšimneš, že se něco děje.

Styl psaní byl zde oproti Na jedné vlně ve spisovném tvaru a celkově mi sedl víc. Mnohem raději jsem měla taky romantickou linku, tu jsem si fakt užívala a stěžovat si nemůžu ani na postavy, především na hlavní hrdinku Zorie, které jsem rozuměla. 😊 Tohle všechno opět ještě povyšuje skvělý humor, vážná témata a tentokrát i skvělé prostředí národního parku. Mám moc ráda knihy, ve kterých se cestuje, objevují se nová místa, takže tady jsem byla nadmíru spokojená. 

„Když se podívám na hvězdy, vidím nás. Ty představuješ hvězdy a já jsem ta tmavá obloha za tebou.“
„Bez tmavé oblohy bys hvězdy nikdy neviděl.“
„Věděl jsem, že jsem užitečný,“ zažertuje. 

Je v podstatě vyloučeno, že bych si Kudy ke hvězdám nepřečetla znovu. Rozhodně se hodlám ke knize vrátit, doufám, že brzo. ☺️❤️ A nemám se v plánu vyhýbat ani eventuálnímu filmovému zpracování nebo třeba dodatku, v podobě převyprávění děje z pohledu Lennona či dalších, vedlejších postav (menší inspirace pro autorku 😁). Vím, že se toho s 99,9% pravděpodobností nedočkám, ale tak naděje umírá poslední. 😄

Stanovali jste někdy? Napište mi do komentářů. Za jakékoliv odezvy budu vděčná. ♡

Komentáře