Tipy na vánoční knihy pod stromeček


Listy na stromech už dávno opadaly a spolu s prvními mrazíky přichází i mé nejmilejší období roku, Vánoce. Byty jsou provoněné cukrovím a čajem, na každém kroku zní koledy a lidé kromě vánočních stromů vybírají i dárky pro své blízké. Jestli znáte nějakého knihomola, kterého byste chtěli na Štědrý den obdarovat, tak právě pro Vás je tento příspěvek. Seznámím Vás s mými nejoblíbenějšími knížkami s vánoční tématikou.

Pro milovníly romantiky je vhodná kniha Dash & Lily - Kniha přání. Lily má strávit Vánoce sama, bez rodičů, a tak díky nápadu svého bratra ukryje v jednom starém knihkupectví červený zápisník se sérií úkolů. Dash zápisník najde, neodolá a začne úkoly plnit. Nakonec napíše svůj vlastní a zápisník nechá na smluveném místě. Začíná tak jakási hra mezi Dashem a Lily. Série šifer, dopisování, vtipných míjení i setkávání. Příběh se odehrává v ulicích zimního New Yorku, plném světel a vánoční nálady. 
Na fotce ji v tomto příspěvku bohužel nenajdete. V knihovně se pyšní velké oblibě, a tak je těžké si ji vypůjčit. ☹️

Mou druhou oblíbenou a dosti bláznivou
knihou, je kniha Sněží, sněží... Tři skvělí autoři, tři vánoční romance a jedna sněhová bouře, která dokáže zkazit i ten nejpromyšlenější vánoční plán. A když se k tomu ještě připočte čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramická vesnička pro elfy, zdá se, že vše dokáže vyřešit jen zázrak. A nebo anděl! 
Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíme, taky to pravé.

Mladším čtenářům se určitě bude líbit kniha Zachrání Doktor Proktor Vánoce?
Knížka Vám ukáže, že ke zničení Vánoc stačí opravdu málo. Například jeden chamtivý obchodník, který k nim odkoupí všechna práva a nyní je nesmí nikdo slavit. Líza, Bulík a doktor Proktor to tak ale rozhodně nenechají. Do štědrého dne zbývá pár dnů a vše jim ještě víc zkomplikuje vysloužilý vánoční šířítek, který nadělování dárků pověsil na hřebík. Příběh o jedné velké vánoční katastrofě, která zaujme všechny malé čtenáře. 

Kočkomily rozhodně nadchne kniha Vánoční koťátko. Knížka se sice nepyšní velkým počtem stránek, ani délkou textu, ale zato je plná nádherných ilustrací. Milé vyprávění o koťátku, které jeho toulavá maminka přinesla o Vánocích do domu jedné laskavé paní.

Pokud někomu chcete zpříjemnit Vánoce klasickou vánoční četbou, doporučuji knihu Vánoční koleda. Klasická anglická povídka o lakotném obchodníkovi, jemuž jeden Štědrý večer změní pohled na život. 

A nakonec tip navíc. Ke knížce můžete přidat i krabičku cukroví, nebo směs na vánoční horkou čokoládu s marshmallows. 

Toto je asi poslední příspěvek před Vánoci, a tak bych Vám chtěla popřát veselé a hlavně pohodové Vánoce. ♡
Jestli jste se některou z knih rozhodli darovat a jestli se líbila mi napište po Vánocích do komentářů. Za jakékoliv odezvy budu vděčná. ♡







Komentáře