Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny - původní scénář

★★★★★
Autor: J. K. Rowling
Nakladatelství: Albatros 

KOKUSA s pomocí Mloka Scamandera zajala Gellerta Grindelwalda, ale mocný černokněžník opět unikl. Chce shromáždit své stoupence, aby vytvořil skupinu čistokrevných čarodějů, s nimiž by vládl celému světu. Ve snaze překazit mu plány požádá Albus Brumbál Mloka o pomoc. Ten nemá tušení, jaké nebezpečí mu hrozí, a tak souhlasí. Bitva je na spadnutí a hrdinové jsou v napjatém kouzelnickém světě podrobeni těžké zkoušce lásky a loajality.

Taky znáte ten pocit, když Vás nějaká knížka nebaví a Vy si potřebujete spravit chuť něčím, co víte, že Vás nezklame? Právě za tímto účelem jsem se rozhodla pro rereading Grindelwaldových zločinů, 
které jsem si ve výsledku užila ještě víc, než napoprvé. Stejně jako první díl kniha nepostrádala humor, krásné ilustrace a glosář filmařských termínů, který už jsem ale zas tolik nepotřebovala. 

BRUMBÁL
Nikdy není pozdě to
přiznat. Přiznání je
něco, po čem se člověku
moc uleví.

Druhý díl série se však liší tím, že už není tak plný fantastických stvoření a větší prostor zde (jak už název napovídá) dostává Grindelwald. Ačkoliv je to postava záporná, prostě jej nejde nemilovat. Nevím, jestli Grindelwalda nesympatizuje herec, který ho ztvárnil (Johnny Depp) a nebo prostě dokáže přesvědčit i nečary? Něco asi bude na obojím. Děj se navíc tentokrát přesunul z New Yorku do Paříže, kde se setkáváme i se samotným Brumbálem. 

BRUMBÁL
Víš, proč tě obdivuju,
Mloku? Možná víc než
kohokoli jiného?
(v reakci na MLOKOVO
překvapení)
Neusiluješ o moc. Ani
o popularitu. Ptáš se jen,
zda je ta věc sama o sobě
správná. A když ano, uděláš
ji za každou cenu.

Odhalení a zvraty charakterizují celou druhou půlku knihy. Odkrývají se staré křivdy, objevují nové příbuzenské vztahy a v některých obrazech se děj vrací do minulosti. Konec zůstává otevřený, což alespoň u mě zmnohonásobilo těšení na další díly.

MLOK
Grindelwald nerozumí
věcem, které považuje
za prosté. 

Nevím, kolik filmů a scénářů s fantastickými zvířaty má ještě vyjít, ale doufám, že co nejvíc a co nejrychleji. 😄 Do malých potvůrek, záporáků a hlavně čtveřice hrdinů jsem se zamilovala a rozhodně se k nim brzy zase vrátím, ať už v novém příběhu, nebo v rereadingu.

Máte nějakou knihu, kterou čtete, když si chcete spravit chuť? Napište mi do komentářů. Za jakékoliv odezvy budu vděčná. ♡

Komentáře

  1. Já se přiznám, že jsem tuto knihu ještě nečetla :D
    Miluji knihy o HP a také filmy, ale tohle není úplně můj šálek kávy :/ Nebo se asi jen bojím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám přesně naopak, z Harryho Pottera jsem zatím viděla jen ten první film a do knížek se pouštět asi nehodlám... :D

      Vymazat

Okomentovat